Ma este jobb híján a muzeális gépeimet buzeráltam. Nemrég tettem szert egy lc475-re, illetve már régóta van egy quadra700-asom. Eddig a quadrán a 7.6.1-es MacOS mellett NetBSD is futott, az lc beszerzése után viszont az lett a tervem, hogy a quadrára rakok egy A/UX-et, és az lc-n fogom futtatni a NetBSD-t (amit eddig a unix-tanuláson kívül semmire sem használtam). Azért nem egyszerűen az lc-re raktam fel az A/UX-et, mert kell hozzá FPU (matematikai társprocesszor), ami abban nincs.
Mivel annak idején elég sokáig eltartott, amíg felmászott a BSD a quadrára, meg MacOS-t sem volt kedvem installálni, kipróbáltam, hogy mi lesz, ha simán berakom az lc-be a quadra HD-jét, bár sok jóra nem számítottam. Szerencsére csalatkoztam: az lc simán elindult, zokszó nélkül a másik gép HD-járól, nem csak a MacOS, de a BSD is! :-) Pedig már épp beletörődtem, hogy megírom ide az újabb BSD-installálás tapasztalatait.
Viszont annyira nagyon nem végződött sikeresen a nap: egyik gép sem indul el az A/UX cd-ről, pedig már nagyon szívesen megnézném, milyen is az...