Gimp 2.0 egyszerűen(!)

Nos, van ez a remek oldal, innen letölthető végre-valahára egy egyszerűen telepíthető a 2.0.0-ás verzió, és az 1.2.5-ös.

Nem kell hozzá fink, terminál stb, csupán installált X11. Még egy nagy királyság, hogy erről az oldalról letölthető az X11 Jaguar (Mac OS X 10.2) alá is, ami az Apple saját oldalán már nincs fenn, de többen keresik.
Egyébként ez a bundle sem független a fink-projekt-től: "Gimp.app was packaged by Aaron Voisine , using the Fink project found at http://fink.sourceforge.net and the Platypus script wrapper from http://sveinbjorn.vefsyn.is/platypus".
(Ennek ellenére a 2.0 Gimp még nem elérhető Fink-en keresztül)

Még annyit hozzátennék a nagy örömhöz, hogy nekem windowmaker-rel csak úgy akar elindulni (az apple saját X11 ablakkezelőjével gond nélkül), ha az /Applications/Gimp.app/Contents/Resources/bin/gimp fájlt megnyitom X11-gyel. Ezért azt csináltam, hogy az említett fájl "get info" paneljában beikszeltem, hogy mindig az X11-gyel nyíljon, aztán adtam neki szép Gimp-ikont, majd őt dokkoltam a Gimp.app helyett. A biztonság kedvéért azért meghagytam a fink-es 1.2.5-ös gimpet is.

Még a végére itt egy link egy magyar nyelvű gimp-leíráshoz.