Jaguar 10.2.8

Nos, felélesztem a blogot, és varacskos disznói szavamat adom, hogy ezentúl ismét gyakrabban fogom frissíteni. Visszaraktam a gépemre az eredeti rendszerét, a Jaguar-t (Mac OS X 10.2.8 a legújabb belőle), így ezentúl nem Panther, hanem Jaguar blog lesz az oldal.
Először is leírom a rendszerinstallálás tapasztalatait röviden:
Úgy csináltam, hogy a Home mappámat lebutítottam 5 GB-ra, majd az egészet úgy, ahogy van, átmásoltam az iPod-ra. Utána jöttek az iBook software restore cd-k, azok felrakták nekem a jó kis német 9.2.2-es rendszert és a német 10.1.4-es Mac OS X-et, arra eresztettem rá a Jaguar upgrade cd-ket, majd a nyelvet átállítottam angolra. Rendszerindításnál ennek ellenére még mindig németül írja ki a dolgokat :-)
Aztán simán vissza a Home mappa tartalma, a Library-t nem mertem egy az egyben visszamásolni, csak azokat a dolgokat, amik tudom, mit csinálnak: az Application Support tartalmát, a Stickies Data file-t, stb. Kis logikával ki lehet találni, melyik mit csinál. A biztonság kedvéért a régi Library-t is meghagytam, hátha van még benne valami hasznos.
Van sajnos néhány program, aminek régebbi verzióját kellett visszaraknom, mert a legújabbhoz Panther kell. Ilyen régebbi verziók pl.
az RBrowserLite 3.2.2.1,
a Blender 2.32,
vagy a fink 0.6.3.
Szükség volt még az X11-re Jaguar alá, amihez a linket a saját blogomon néztem meg :-)
A Gimp-app sajnos nem fut Jaguar alatt, ezért marad a fink-es megoldás. A stable tree-ben nincs benne a 2-es verzió, szükséges olvasnivaló az instabil csomagok installálása fink-kel.
Még egy megoldatlan problémám van: az 1.1.1-es iPhoto nem kezeli a 2-es Library-ját, ami sajnos elég baj.