Két dolog volt a legutóbbi időkig, amiben sajna sokkal jobbnak tartottam a win-t, mint a mac-et:

az egyik az, hogy az archicad nem tud több file-t egyszerre nyitvatartani, a mac meg nem tud több archicad-et egyszerre futtatni. Nos, ez megoldódott: egyszerűen másolatot kell készíteni az archicad.app-ról (alma+D), és az így keletkező archicad-copy-t nyugodtan futtathatjuk az archicad mellett. Pár hete használom, működik.
A másik baj egy irfanview egyszerűségű és funkcionalitású képnézegető hiánya volt. Sokáig a viewit lite-ot használtam, de az nem tud full screen-t és thumbnail view-t. Ráadásul már nem is lehet letölteni, ezért megnéztem a nagy viewit-et, és tökéletes!

Egyetlen baja, hogy shareware, ami annyit jelent, hogy minden indításnál visszaszámol 5-ről, de ez kibírható. Sőt, miután egy előadáson mind az iphoto (ami ráadásul lassú is, importálni kell bele a képeket), mind a graphic converter csúnyán megtréfált és összevissza játszotta le a mozivászonra kivetített képeket, (és egyik sem hagy kicsinyíteni-nagyítani slideshow közben), erősen gondolkodom rajta, hogy kirakom ezért a programért a 19 dollárt, annyira örülök neki, szviccselésem végre (4 év után :-) teljes :-)