ArchiCad-hangok kikapcsolása Macintoshon

Az ArchiCadnek vannak beépített hangjai, amik hasznosak ugyan, de felettébb idegesítőek is, főleg, ha az irodában ugyanarról a gépről szól a zene is, és a jobbnál jobb számokba belecuppog az ArchiCad iszonyatos hangerőn. Sokat keresgéltem az interneten, de nem találtam semmit, végül a legautentikusabb forráshoz, a Graphisoft-supporthoz fordultam egy baráton keresztül, és meg is lett az eredmény:
1. ResEdit-tel nyisd meg az ArchiCad.app-ot
2. Töröld ki a (most vagyok bajban, mert nem találom a levelet, amiben leírták, hogy mit) a kis hangszóró ikonnal bíró resourcékat (a kiterjesztésükre, számukra nem emlékszem, bocs, szóval mindenekelőtt nulladik pontként csinálj másolatot az ArchiCad.app-ról alma+D-vel :-)
3. A system preferences-ben vedd le az alert sound-ot nullára. Hja, mindennek van ára....

(Otthon van még egy hangos archicadem, ha hazamentem, megírom pontosan, mit kell kitörölni :-) Vagy ha egy kedves olvasóm hamarabb küld egy képernyőfotót a reseditben megnyitott archicadről, akkor hamarabb.)

UPDATE

Ilyen pontatlan dolgot még sosem írtam. Lelki nagyságomat dicséri, hogy nem egyszerűen kicserélem a bejegyzést, hanem pontról-pontra javítom magam. Tehát:
1. A ResEdithez Classic is kell, és nem az Archicad.app-ot, hanem az ArchiCADResourcesLib-et kell megnyitni vele (az Archicad mappájában van)
2. Az snd nevű resource-t kell törölni (kis hangszóró az ikonja)
Ennyi.