Szert tettem egy bluetooth-os telefonra, és amikor új eszközeim vannak, szeretem feszegetni a határaikat. Találtam egy Bluecommand nevű programot, aminek segítségével telefonról simán file-ok küldésével távirányítható a számítógép. Sajnos valamiért nekem nem működik, írtam a fejlesztőnek, válaszolt is, de a probléma nem oldódott meg, viszont ez a program adta az ötletet, hogy Automatorral és folder actionökkel is megoldható a távirányítás. Többszöri próbálkozás után az eddigi legegyszerűbb folyamat: 2 mappa, két workflow, plusz a stuffit preferenciájinak átállítása. Meg persze a kis parancsok, amiket a telefonról küldök.
Szóval úgy megy a dolog, hogy Automatorból elmentem .app-ként, amit távirányítani akarok (pl.
pause iTunes). Zipelem és átnevezem jpg-re, hogy át tudjam küldeni a telefonra (mert a telefon csak jpg-t képes fogadni, zipelni is azért kell, mert az .app valójában mappa, tehát azt hiába neveztem át jpg-re, nem tudtam átküldeni), majd átküldöm.
Aztán, ha a gépnek akarok parancsolni, akkor a telefonról
átküldöm neki a file-t, ami az elosztómappában landol, és
elindít egy folder actiont, ami azt csinálja, hogy megnyitja a
fájlomat stuffittel, majd kukázza. A stuffitet beállítottam, hogy
a végrehajtó nevű mappába rakja a kistuffolt cuccot (ez azért kellett, mert ha ugyanoda rakná, azzal újra beindítaná a folder actiont, így végtelen ciklust hozna létre. Így viszont kerítenem kell egy másik programot a .sit-ek megnyitására :-)).
A végrehajtó mappában elindul egy action, ami annyit csinál, hogy megnyitja a mappa tartalmát (tehát elindítja a kis applikációt, ami az imént ott landolt), vár 5 másodpercet, majd kikukázza. A folyamat végén mind az elosztó, mind a végrehajtó mappa újra üresen várja az újabb parancsokat.
Szuper.
Nem jó ugyan semmire, mert mire ezek lefutnak, felállok és megcsinálom, amit akartam, de tök jó volt járatni az agyamat az ügyön, meg azzal ámítani magamat, hogy mekkora lehetőségek rejlenek ebben :-)