A Joomlában nagy meglepetésemre alapból nincsen benne a hozzászólások lehetősége. Külső komponensek telepítésével azonban könnyen megoldható (az már valamennyire az én hülyeségem-időhiányom, hogy nekem csak mostanra sikerült. Tehát:
1. Kérdezd meg a szolgáltatónál, hogy a safe mode be van-e kapcsolva a szerveren. Ha nincs, lépj tovább a kettes pontra.
1.a Ha be van kapcsolva, kérd meg, hogy kapcsolják ki, legalább addig, ameddig felrakod a komponenseket. Ha kikapcsolták, lépj a kettes pontra. Ha nem hajlandóak rá, akkor csak igen bonyolultan lehet a dolgot megoldani, erre most nem térnék ki, mert nem próbáltam.
2. Töltsd le az alábbi fájlokat, de ne tömörítsd ki őket:
AkoCommentPlus
akocommentbot
(A fájlok eredeti lelőhelye Walter Cédric oldala)
3. A Joomla adminisztrációs felületén az Installers menüpont alatt válaszd ki a Components menüpontot
4. Az „Upload Package File"-nál nyomd meg a browse gombot, a felugró ablakban válaszd ki az előzőleg letöltött „com_akocommentplus1.1.7-preserveExistingComments.zip” fájlt, majd nyomd meg az „Upload File & Install” gombot, utána kövesd az utasításokat. Ha minden jól ment, ezzel feltelepítetted a komponenst.
5. Az előzőhöz hasonló módon, csak az Installers/Mambots alól telepítsd fel a előzőleg letöltött „akocommentbot2.0.3.zip” fájlt.
6. A Mambots/Site Mambots alatt publikáld az előbb feltelepített mambotot
7. Kész. A Components/AkoComment alatt konfigurálhatod. Magyarul nem tud, de a napokban meg fogom csinálni, hogy tudjon, és letölthetővé teszem, érdemes visszanézni.