Bár múltkori bejegyzésemben nyitva hagytam, hogy melyik szerintem a legkirályabb zenekar, mégsem bombáztatok kíváncsi levelekkel-hozzászólásokkal :-)

Ez engem nem kedvetlenít el, itt a következő méltatás:

Nevezett zenekar a szó legszorosabb értelmében cool. Annyira könnyed, laza, természetes a zenéjük, hogy a hallgatónak az az érzése, hogy ezt nem is lehet másképp. Annyira magától értetődő az egész, hogy úgy tűnik, mintha az lenne az alkotói módszerük, hogy bemennek a stúdióba, felveszik a hangszereket, és egyszerűen elkezdenek játszani.
Pedig nyilván nem így van, ha jobban odafigyelünk, hallhatjuk, hogy igen alaposan, finoman összerakott zene ez, kiváló zenészekkel. (Trombita! trombita!) Szerintem ezek a fajta zenészek az igazán jó zenészek, akiknél a technikai tudás nem tolakodik előre, sőt.

Mindezt alátámasztandó itt az egyik legjobb számuk klipje a "kliptörténelem legjobb nőivel" (est.hu), akik mellékesen egyáltalán nem hivatásos modellek, hanem ahogy az idézett cikkből megtudhatjuk, csak úgy a parton szedték fel őket:

(Megérne még egy értekezést a zenei-hozzáállásbeli hasonlóság és különbözőség a nyugati part nagy zenekarával, a Red Hot Chili Peppers-szel. Lehet, hogy meg is írom.)

Frissítés: egy, már csak a Google cache-ben meglévő Budapest Portál cikk szerint nem is tévedtem nagyot az alkotói módszerüket illetően: az első lemezt állítólag 5, a másodikat 4 nap alatt vették fel. Kíváncsi lennék, igaz-e.