Már egy ideje kint van, használom is egy ideje, most már tetszik is. Viszont van benne két komoly hiba (illetve a második szerintük nem is hiba. de erről majd később):

  • ha telepítésnél, majd minden egyes indításnál a System Preferences/International-ben nem a magyar nyelv van legfelül, akkor a GUI nem fogja ismerni az ŐŰ betűket, sőt, írni se tudsz ilyet. Nem kis négyszög jelenik meg, mint amikor a font rossz, hanem egyszerűen semmi.
  • a nagy szoftvergyártók közül az elsők között jött ki a Graphisoft programjának inteles verziójával, amit szimpatikus módon letölthetővé is tett, és a meglévő 10-es hardverkulccsal működik. Nem ennyire idvezítő azonban, hogy az inteles (itt nem univerzális bináris van, hanem külön intel és PPC verzió) ArchiCad nem tud régebbi formátumot menteni. Pedig erre a 10-es esetében még nagyobb szükség van, mint eddig bármikor, mert most olvasztották (végre) egybe a Plotmakert és az ArchiCadet, így a 10-es nem tud pmk-t menteni. Erre akkor lenne szükség, ha egy korábbi tervlapkönyv tartalmán módosítani akarunk. Ez most inteles macen az alábbi lépésekkel csinálható meg (jó esetben):
  1. Ha van az irodában egy PPC-s mac, arra felrakjuk a PPC-s Archicadet. (Ha nincs, baszhatjuk, mert a PPC-s Archicad nem megy fel inteles macre.)
  2. Megfogjuk a PPC-n lévő Archicad 10 mappát, és átrántjuk az inteles macre
  3. Elindítjuk a PPC-s Archicadet, megnyitjuk vele a kérdéses fájlt
  4. Elmentjük 9-es verzióban
  5. Az eredményt megnyitjuk a 9-es Archicaddel
  6. Elmentjük belőle a pmk-t
  7. Amit aztán Plotmakerrel elhelyezhetünk a régi tervlapkönyvünkben.

(Forrás: ArchiCadWiki)

Ha az inteles Archicad is tudna 9-esben menteni, pár lépéssel egyszerűbb lenne a dolog. Na de sebaj, lassan csak kikopnak a régi fájlok. Ez az ugrás 9-ről 10-re nagy váltás volt, amióta Archicadet használok (5.0 óta), messze a legnagyobb.