Miért jó egy irodai gépet úgy beállítani, hogy az "emesen" magától elinduljon-bejelentkezzen? Ha nincs itt valamelyik kolléganő (elég gyakran előfordul), és odaülök a gépükhöz valamiért, folyton ott villog, hogy ez meg az bejelentkezett stb. Amúgy szerintem egyébként sem jófejség munkahelyen csetelni.

A win-felhasználók miért úgy választják le a pendriveot, hogy jobbklikk az ikonra a taskbaron- menüből menüpontot kiválaszt - felugró ablak - abból is kiválaszt - leválaszt, ahelyett, hogy balklikk - menüből menüpont kiválaszt, és kész?

Miért használnak az emberek winen tök alap képnézegetésre ACDSee-t, amikor ott az IrfanView, amivel nincs annyi baj, ráadásul ingyenes? (Erre a kérdésre a kolléganőm válasza: "miért, az ACDSee nem az?" És ez nem cinizmus volt részéről, hanem tudatlanság.)

És hogy a saját házam táján is sepregessek: miért sokkal lassabb a másolás a pen driveomra, mint az iPodomra, amikor mindkettőt USB2-n dugom ugyanarra a MacBookra?

Fáradt vagyok, üres az iroda, megyek is haza, ott folytatom a munkát. Az éjszakát meg fent a Háromkőn töltjük, király lesz.