Egy hozzászóló az index-fórumon (e.h.a.i.f):

Sziaztok!!!

Mi is a Lomnici-csúcsra tervezünk egy túrát és igazából turavezető nélkül szeretnénk viszont hegymászóigazolványunk nincs. Szerintetek ez lehetséges? Volt már valaki fenn vezető nélkül is? Eben szeretném a segítségeteket kérni.
elörre is köszi: Bandyta

Én:

Ez legálisan nem fog menni.

e.h.a.i.f:

Köszönöm szépen a bíztatást. Esetleges lebukás esetén szerinted milyen büntetés lenne kiszabható ránk???? Köszi

Kicsit később – miután le lett írva, hogy nem érdemes ezzel szórakozni, és fel lett sorolva az összes legálisan mászható csúcs – egy másik hozzászóló:

Sziasztok!

Egyre határozottabb vagyok, hogy túravezető nélkül megmásszuk a Gerlafalvi-csúcsot, ehhez bármilyen infót, térképet, hozzászólást nagyon várok. előre is köszi

esetleg nem tudtok olcsón bérelhető beülőket, meg kötelet?

Most komolyan mondom, ezek a faszok mit gondolnak? Hogy szopatásból tilos bizonyos helyekre turistáknak menni? Nem tűnik fel nekik, hogy feltűnően sok a "magyar turista halálos balesetet szenvedett itt és ott" kezdetű hír? Már nem emlékszem, hol olvastam, hogy az alpesi hegyimentők rettegnek a magyar turistáktól. Ez van, ha egy olyan ország lakói, ahol nincs hegy, magashegységbe mennek. Mellesleg régen, amikor még volt hegy az országban, azokat sem a magyarok lakták (kivéve a Székelyföldet).