Mivel a Vodafone oldala nem túl informatív etéren, megosztom veletek, hogy nekem hogy sikerült a dolog.

Az eszközök:

  • Motorola V550 + Vitamax City csomag
  • Powerbook G4 +  Mac OS X 10.4 + bluetooth

Először is előfizettem a Vodafone Internet 200 Plusz szolgáltatásra (sms-ben el kell küldeni az 1270-re, hogy NET200). A havidíj 2000 Ft, a havi adatforgalom 200 MB. A 2000 Ft levonásra került az egyenlegemről.

Utána erről az oldalról töltsük le a Motorola modem scripteket, mert a gyáriak nem működnek: http://home2.btconnect.com/Taniwha/. (Direkt link) A letöltött fájlt csomagoljuk ki, a scripteket másoljuk be a /Library/Modem Scripts mappába.

Aztán a macen a bluetooth-menüből ki kell választani, hogy "set up bluetooth device". Itt értelemszerűen végig kell kattintgatni, míg oda nem érünk, hogy megkérdezi, hogy akarunk-e a telefonnal internetre csatlakozni, és mimódon. Itt válasszuk ki a gprs-t. A következő ablakban kérni fogja a felhasználónevet, a jelszót (mindkettőt hagyjuk üresen) és a gprs cid stringet. Ide írjuk be, hogy vitamax.snet.vodafone.net. Modem scriptnek válasszuk ki a Motorola GPRS CID1 +CGQREQ nevűt. Nekem ez működött, ha nektek nem, akkor ki kell próbálni a többit is. Ennyi. Utána már a System Preferences/Network-ben a bluetooth-ot kiválasztva ezeket a beállításokat látjuk.  Csatlakozni az Internet Connect-tel tudunk.

Ha magán a telefonon is akarunk internetezni, akkor a gprs wapra is elő kell fizetni (600 Ft/hó), a wapböngészővel el kell menni az operamini.com-ra, felrakni az Opera Minit, és onnantól kezdve nem kell a nyomorúságos wapoldalakkal beérni, mert az Opera Mini gyakorlatilag bármilyen oldalt átalakít úgy, hogy mobilon is lehessen böngészni a tartalmát. Szöveggel, képpel megbírkózik, egyébbel nem, de nem is kell.

Az lenne a király, ha a leendő iPod touch-om is tudná bluetooth modemként használni a telefont (mint a Nokia N800 internet tablet), dehát nem lehet minden tökéletes :-)