Tegnap egy eléggé hosszúra nyúlt túrát tettem. Felmentem a szállásom melletti hegyre, majd le a völgybe, majd fel a Green Mountainre (2482 m),

majd le a völgybe, majd fel a Bear Peakre (2579 m),

majd le a nyeregbe, majd fel a South Boulder Peakre (2606 m),

majd le a hegyoldalba, és nagyon hosszan haza. Régen gyalogoltam ennyit egyfolytában, de nagyon megérte.

Nem volt tömeg az ösvényeken, lehet, hogy azért, mert hétköznap volt. Akikkel találkoztam, nemcsak egyszerűen köszönnek, hanem rá is mosolyognak az emberre, és legtöbbször pár kedves szavuk is van. Nagyon sokan túráznak kutyával, szerintem akikkel ma találkoztam, azoknak kb. a 4/5-e. A túrautakon jelölve van, hogy hol kell pórázon vinni a kutyát, hol engedheted el, és hova nem mehetsz egyáltalán vele.

A Sziklás-Hegységnek ez a része sokkal kevésbé sziklás, mint mondjuk a Tátra vagy a Dolomitok :-) De nagyon szép. Egész más a táj, mint az általam eddig ismert hegységekben, talán a színek miatt. Elkapott egy vihar is, de szerencsére nem volt vészes, és pont egy völgyben voltam, mire a csúcsra értem, kitisztult az idő.

Láttam szarvast, egy csomó csíkos hátú amerikai mókust (chipmunk), kígyót, alaszkai huskyt (amit farkasnak néztem, aztán odajött, és megnyalta a kezem :-), meg kb. szarka méretű, élénk kék színű madarakat.

A túra útvonala itt megtekinthető:

http://www.gpsies.com/map.do?url=http://www.magas-tatra.hu/bebop/stuff/bear_peak.gpx

Sajnos a gps nem rögzített végig, de a hazaút már kb. egyenes volt, bár kisebb fel-lemenetelek voltak benne.