Az utolsó nap reggelén láthatóan kevesebben voltunk, mint addig. Nem tudom, ez az előző esti buli miatt volt-e így. Ezen a napon külső cégek adtak elő. Először egy 3D-s nyomtatással foglalkozó cég, az i.materialise előadására ültem be. Hallottam már korábban az eljárásról, de így készült modell még nem volt a kezemben eddig. Lenyűgöző a dolog.

Utána az Artlantisról ismert Abvent tartott előadást. Itt az egyik előadó magyar volt. Ők a SketchUpba teljesen integrált renderelőmotorjukat, a Render[in]-t mutatták be. Hatalmas sikert arattak, főleg a 3D-s éggel, felhőkkel, intelligens nappal.

Utolsóként az E-On Software előadását néztem meg. Ők igazi nagypályások: a programjuk komplett ökoszisztémákat hoz létre, amiket komoly filmekben használtak (pl. az Avatarban).

Ezzel véget ért a 3D Basecamp. Számomra életem egyik meghatározó élménye lesz, ebben biztos vagyok. A szakmai program, a Google, az emberek, akikkel megismerkedtem, a város, a környezet együtt felejthetetlenek lesznek. Még egyszer köszönöm mindenkinek, aki mindezt lehetővé tette.

Most, hogy az alaptábornak vége, jöhet a csúcsok meghódítása. Terveim szerint reggel felmegyek a Lost Lake-hez (2970 m), és ott alszom sátorban. Másnap megpróbálok eljutni a kontinentális vízválasztóhoz, ami ezen a részen kb. 3600 m-en húzódik. Aludni visszamegyek újra a Lost Lake-hez. A B-terv az, hogy nem megyek el a Lost Lake-ig, hanem a West Magnolia Area nevű helyen alszom, Nederland közelében, valamivel alacsonyabban, aztán meglátjuk, merre túrázok.

Utána kedden visszajövök Boulderbe, és elmegyek mászni a Boulder Canyonba a SketchUp egyik fejlesztőjével, akivel a tegnapi buliban ismerkedtem meg.

Nagy kalandnak ígérkezik ez a három nap egyedül a Sziklás-Hegységben. Bár mivel három napos hétvége lesz, valószínűleg nem leszek olyan nagyon egyedül.

Have no fear...