Ticking away the moments that make up a dull day

Fritter and waste the hours in an offhand way

Általános iskolás koromban otthon a szüleimnek megvolt a Pink Floyd Delicate Sound Of Thunder albuma. Elég sokat hallgattam 12-13 éves koromban, emlékszem, a kedvencem a One Of These Days és természetesen az Another Brick In The Wall Part II. volt.

Kicking around on a piece of ground in your home town

Waiting for someone or something to show you the way

Tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain

And you are young and life is long and there is time to kill today

Gimnazista koromban iskola után általában nem siettem haza. Sokat kóvályogtam csak úgy a városban. Meg is fogalmaztam magamban, miért: itt talán történik valami, de otthon biztos, hogy nem. Otthon valahogy el kell cseszni az időt, ami lassan telik.

And then one day you find ten years have got behind you

No one told you when to run, you missed the starting gun

Akkoriban játszották a TV-ben a Learning To Fly klipjét. A lemezborító képei és a klip alapján az én fejemben így a Pink Floyd joviális, idősödő urak zenekaraként maradt meg, egészen mostanáig. Most jöttem rá, hogy a Dark Side Of The Moont huszonéves fiatalok csinálták. Tudom, hogy a Pink Floyd dalainak nagy részét Roger Waters írta, számomra mégis David Gilmour jelenti a Pink Floyd hangzást a hangja és az egyedi gitárstílusa miatt. A hangját hallva mindig ennek az embernek a képe van a szemem előtt:

pedig a klasszikus albumokon ő énekel:

Egyszerűen nem áll össze a fejemben, hogy ez a két ember ugyanaz.

And you run and you run to catch up with the sun, but it's sinking

Racing around to come up behind you again

The sun is the same in a relative way, but you're older

Shorter of breath and one day closer to death

Nemrég egy héten belül kiderült, hogy az egyik barátomnak kivették a fél tüdejét rák miatt, és egy öreg barátom összeesett kutyasétáltatásból hazamenet a házuk előtt, és meghalt. Hülyén hangzik, de rájöttem, hogy én is meg fogok halni.

Hanging on in quiet desperation is the English way

The time is gone, the song is over, thought I'd something more to say

És most jött el az a pillanat, amikor nagyon megszerettem a Dark Side Of The Moon albumot, ami eddig nem tartozott a kedvenceim közé.