A kilencvenes évek elején, amikor a Pearl Jam és társai bejöttek, volt egy sajószentpéteri illetőségű, Screen nevű zenekar, akik adtak pár nagyon jó, közel teltházas koncertet Miskolcon az egykori Rock Gödör nevű klubban. Az egyik barátom szerint teljesen Pearl Jam volt, amit csináltak, szerintem a zene az kevésbé, de arra közel húsz év távlatából is emlékszem, hogy amikor az alábbi számban az énekes elkezdte üvölteni, hogy "baby baby baby baby baby", az katartikus élmény volt, és valóban Eddie Veddert juttatta eszembe:

It's so little

A zenekarnak egyetlen albuma jelent meg, a Begin The Season 1993-ban. Kortalan zene, a mai napig hallgatom, bár a hangzása nem az igaz. Innen le lehet tölteni:

Begin The Season

Az album elkészítése után az énekes, Hernyó elhagyta a zenekart. A többiek új énekessel azóta is zenélnek, demókat rögzítenek és koncerteznek is hébe-hóba (ahogy az a honlapjukról kiderül). Ötletes zenét csinálnak, de valahogy nem az igazi, sajnos nagyon hiányzik Hernyó énekhangja és előadásmódja. Kíváncsi lennék, mi lett vele.

A honlapon nagy örömömre találtam két videót is 1992-ből. Jó szar minőségűek, de számomra visszaadnak valamit az egykori koncertélményekből (még ha itt nem is nagyon van közönség).