Csak utólag tűnt fel, szóval nem szándékos volt, de 2012-ben tényleg sok adatom a webre költözött. Valószínűleg a Nexus 7 beszerzése is közrejátszott a dologban, hiszen kábellel szinkronizálni olyan huszadik századi.

A zenék a Google Musicba költöztek (a G-Ear felfedezése után). Először azt hittem, hogy a 20000 dal, amit fel lehet tölteni, nagyon kevés. Aztán megnéztem, minden ömlesztett dologgal együtt is kb. 22-23e dalom van. Azokat, amiket tényleg szoktam hallgatni, és nem csak úgy megvannak, már fel is töltöttem (a koncertfelvételek kivételével, azokat nem akartam, mert féltem, hogy túllépem a limitet, persze alaptalanul), és még tízezernél sem járok.

A munkához használt dokumentumok a Google Drive-on (is) laknak. Ez úgy néz ki, hogy előfizettem a 25 gigás csomagra (bár annak nem örülök, hogy emelkedtek az árak), és az aktuális munkák mappáit behúzom a gépemen a Google Drive mappába, így lesz róluk online mentés, és bárhol elérhetők lesznek. Ha végeztem az adott munkával, kikerül a Drive-ból.

A fotók pedig mennek a Flickr-re, bár egészen másképp, mint eddig: eddig a közérdeklődésre számot tartó, válogatott fotókat töltöttem fel publikusan, ezentúl pedig mindent, de privátban. Azért nem a Picasára, mert a Flickr-en évi 22,5 dollárért korlátlan tárhelyet kapok.

És akkor legyen itt egy 2009-hez hasonló összefoglalás.

Top 10 előadó 2012-ben (a last.fm last 12 months listája alapján, tehát a telefonnal és a Nexussal együtt, de bakelitek nélkül, amiket idén sajnos nem is hallgattam, mert baj van a lemezjátszóval):

 1. David Bowie
 2. Lana Del Rey
 3. Pink Floyd
 4. The Roots
 5. Crippled Black Phoenix
 6. Tiamat
 7. Pearl Jam
 8. Soundgarden
 9. Mark Lanegan
 10. Noir Désir

Csak az érdekesség kedvéért (mert itt torzít a last fm, ugyanis minden album annyit nyom a latban, amennyi szám van rajta) a top 10 album:

 1. Lana Del Rey – Born to Die
 2. Crippled Black Phoenix – (Mankind) The Crafty Ape
 3. Macy Gray – Covered
 4. Mark Lanegan – Bubblegum
 5. Crippled Black Phoenix – 200 Tons of Bad Luck
 6. The Weeknd – House of Balloons
 7. Zaz – Zaz
 8. Noir Désir – Tostaky
 9. Soundgarden – King Animal
 10. Mark Lanegan – Blues Funeral

A Soundgardentől a King Animal amúgy nem is nagyon tetszik, csak azért hallgatom meg újra meg újra, mert bízom benne, hogy egyszer majd megfog végre. Hiszen mégiscsak az egyik nagy kedvencemről van szó (a last. fm abszolút listáján a 11. helyen van).

Országok, ahol jártunk:

 • Szlovákia (számos alkalommal, igaziból jobban az otthonomnak érzem – legalábbis a hozzánk közeli részeit: Abaúj-Tornát, Gömört, Szepest –, mint mondjuk a Dunántúlt vagy pláne az Alföldet)
 • Szlovénia (új szerelmünk lett)
 • Románia (pontosabban Szászföld és Háromszék)
 • Horvátország (pontosaban Dalmácia)
 • Olaszország (konkrétan Trieszt)
 • Németország (egy hónap ösztöndíjjal, Miskolc és Budapest után már Wolfenbüttel a harmadik város, ahol a legtöbb időt töltöttem eddig életemben)
 • (Ehhez kapcsolódik Csehország, ahol csak átmentünk Wolfenbüttelbe menet és egyet aludtunk)

A sok utazás ellenére most se nagyon hagytuk el az Osztrák-Magyar Monarchiát.